top of page
Αναζήτηση

Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ

Έγινε ενημέρωση: 9 Φεβ

Οι πολύτιμοι λίθοι που αγοράσατε έχουν περάσει από πολλά χέρια πριν φτάσουν στα δικά σας, και από τη στιγμή που αποσπάσθηκαν από το σώμα της Μάνας Γης έχουν συσσωρευτεί επάνω τους αρκετοί ενεργειακοί κραδασμοί, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μάλλον αρνητικοί. Παραδείγματα τέτοιων αρνητικών δονήσεων είναι ο πόνος του ίδιου του κρυστάλλου καθώς αποχωρίζεται από τη μήτρα της Γης, η κούραση και πιθανώς η αίσθηση του ανικανοποίητου τον εργάτη που τον εξορύσσει και που πιστεύει ότι δεν πληρώνεται όσα αξίζει γι' αυτό που κάνει, η απληστία του εμπόρου για μεγάλο κέρδος κ.λπ. Θα ήταν ασύμφορο και πολλές φορές επικίνδυνο να τους φορέσετε, χωρίς προηγουμένως να αφαιρέσετε αυτές τις αρνητικές ενέργειες, και σε αυτό χρησιμεύουν οι διαδικασίες που ακολουθούν.

   Οι μόνες περιπτώσεις στις οποίες θα σας συνιστούσαν να αποφύγετε τουλάχιστον τη διαδικασία του καθαρισμού, είναι αν πρόκειται για λίθο τον οποίο σας πρόσφερε ως δώρο κάποιο πρόσωπο που αποδεδειγμένα σας αγαπά, οπότε δεν θα ήταν σκόπιμο να αφαιρέσετε τις δονήσεις τη αγάπης του, ή αν πρόκειται για κάποιο οικογενειακό κειμήλιο που έχει περάσει στα χέρια σας με ειρηνικό τρόπο και είστε βέβαιοι πως δεν συνδέεται με οικογενειακός ατυχίες.

   ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν ακολουθήσετε τις παρακάτω διαδικασίες, πρέπει να είστε βέβαιοι πως το πετράδι θα παραμένει στην κατάσταση που βρίσκεται, και δεν θα περάσει από άλλα άσχετα χέρια μετά τον καθαρισμό του. Αν θέλετε να το δέσετε σε κάποιου είδους κόσμημα ή αλυσίδα, φροντίστε το δέσιμο να έχει ήδη γίνει, και στη συνέχεια καθαρίστε, καθιερώστε και φορτίστε το ίδιο το κόσμημα που το περιλαμβάνει. Διαφορετικά, μετά την επιστροφή του από τον χρυσοχόο ή τον τεχνίτη θα είστε αναγκασμένοι να ξανακάνετε την ίδια ακριβώς προεργασία.

   Υπάρχουν πολλές και σχετικά εύκολες μέθοδοι για τον "καθαρισμό" των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων. Πολύ καλό είναι να τους τοποθετήσετε για τρεις τουλάχιστον μέρες μέσα σε χοντρό αλάτι. Φροντίστε να είναι εντελώς σκεπασμένοι και χρησιμοποιήστε ένα δοχείο από φυσικό υλικό. Το καλύτερο γι' αυτή τη περίπτωση είναι ένα κρυστάλλινο, πήλινο ή ξύλινο δοχείο που στη συνέχεια μπορεί να πλυθεί κα να καθαριστεί εύκολα. Μπορείτε να τοποθετήσετε πολλούς ομοειδείς λίθους σε ένα δοχείο, αλλά αποφύγετε να βάλετε μαζί διαφορετικού είδους λίθους. Προτιμήστε για καθαρισμό την περίοδο της χάσης της Σελήνης.

   Μετά τις τρεις μέρες, βγάλτε το πετράδι και ξεπλύνετε το με άφθονο κρύο νερό από τη βρύση - εκτός από όσα το νερό τα καταστρέφει(π.χ. μαλαχίτης). Φανταστείτε πως μαζί με το αλάτι φεύγει από πάνω του και κάθε αρνητικός κραδασμός που είχε συσσωρευτεί μέσα του. Ασφαλώς, το αλάτι το οποίο το χρησιμοποιήσατε θα πρέπει να πεταχτεί και να μην χρησιμοποιηθεί σε άλλον καθαρισμό. Στεγνώστε το πετράδι με ένα μαλακό πανί και τοποθετήστε τπ σε ένα ειδικό κουτί, πουγκί, σακούλι..., και πάλι φτιαγμένο από φυσικό υλικό, μακριά από αδιάκριτα χέρια και μάτια, μέχρι να έρθει η στιγμή της καθιέρωσης.

   Άλλες εναλλακτικές λύσεις είναι η έκθεση του πετραδιού στον ήλιο για τρία πρωινά, το θάψιμό του στο χώμα επί τρεις ημέρες, ή το πιο παρακινδυνευμένο, για τι κινδυνεύετε να το χάσετε, η τοποθέτησή του κάτω από φυσικό τρεχούμενο νερό επί τουλάχιστον τρείς ώρες. Ακόμα, υπάρχει η καθαρά πνευματική μέθοδος, σύμφωνα με την οποία, μετά την κατάλληλη αυτοσυγκέντρωση, οραματίζεστε το πετράδι σας να ξεπλένεται από μία ακτίνα νοητικού λευκού φωτός που κατεβαίνει από ψηλά, ή εκλύεται από το μέτωπο ή την καρδιά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια από αυτές ή έναν συνδυασμό από όλες αυτές τις μεθόδους. Αφήστε τη διαίσθησή σας να σας υποδείξει ποια είναι ή καλύτερη.

   Πάντως, όταν τελικά κρατήσετε στο αριστερό σας χέρι τον συγκεκριμένο κρύσταλλο που καθαρίσατε, θα πρέπει να τον "νιώσετε" καθαρό και απαλλαγμένο από κάθε αρνητική επιρροή. Ο κρύσταλλος θα σας "πει" από μόνος του. Ίσως τον νιώσετε ιδιαίτερα δροσερό ή ζεστό, ίσως πάλι ιδιαίτερα ελαφρύ ή βαρύ ή λαμπερό. Αφήστε την ψυχή σας ελεύθερη να έρθει σε επαφή με το πνεύμα του κρυστάλλου και τα το αισθανθείτε. Αντίθετα, αν παίρνοντάς τον στο χέρι σας νιώσετε δυσφορία, ενόχληση, ένα τσίμπημα ή δυσάρεστο μούδιασμα, θα ξέρετε πως ο κρύσταλλος δεν καθαρίστηκε τελείως, και θα πρέπει να επαναλάβετε μια από τις παραπάνω διαδικασίες, ίσως κάποια που δεν δοκιμάσατε. Σπανίως, όμως, ένας κρύσταλλος του εμπορίου έχει συσσωρεύσει τόσες αρνητικές ενέργειες ώστε να μην καθαρίζεται με την πρώτη προσπάθεια.


πως καθαρίζουμε τα κρύσταλλα
Καθαρισμός των Κρυστάλλων

7 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page